Menu:

Kontakt

Erfarenhet och referenser

Rikard Land har tjänstgjort som pianist (och ibland även organist) vid mängder av tillfällen: konserter med körer och solister, och under eget namn; bröllop, cafékvällar, varuhusinvigningar, kundkvällar anordnade av företag, föreningsfester, clownföreställningar, revyer, gudstjänster, drive-in vigslar, begravningar, dop, m.m. Med 20 års erfarenhet kan listan göras lång.

Körackompanjemang

Några av de körer Rikard har kompat (eller kompar) stadigt är: Veni Vidi Canti, Västerås äldsta gospelkör, After Lunch, Trafikverkets kör i Borlänge, Aasome Gospel, Västerås nyaste gospelkör, Sala gospel, Bäckbykören, Forssaängkören, Borlänge Musikskolas ungdomskör, Borganäskören, damkören Anima, och Stora Tuna barngospelkör. Med Forssaängkören och Musikskolans ungdomskör var han bl.a. med om en Toner för miljoner-seger ("kör-SM") och SVT:s luciamorgon. Rikard har även varit repetitör på Dalateatern.

Hör (och se) Rikard på:

 • Great and Awesome, tillsammans med Veni Vidi Canti under kulturnatten 2012, Västerås.
 • Everywhere that I go, tillsammans med Veni Vidi Canti vid valborgsfirande på Skallberget, Västerås.
 • Servant's Prayer, tillsammans med Veni Vidi Canti i konserthuset, Västerås.
 • Drive-in vigslar, tillsammans med Veni Vidi Canti, vid PowerMeet, Västerås. Starta vid 4:50 eller 16:56. Vid 18:20 och 19:10 syns Rikard till och med... :-) Ett till klipp. Starta vid 1:50, sedan kommer "Take me to the water" vid 4:43.
 • Konserter

  Rikard har framträtt som solist och ackompanjatör på konserter i eget namn eller tillsammans med andra. Han har under tidigare år varit keyboardist med grupperna Fåraherden Music, Skönheten och oljudet, och Regal Request, och då även skrivit mycket av musiken. Rikard har vid ett par tillfällen suttit i orkestern och spelat med Dalasinfoniettan.

  Hör (och se) ett exempel på:

 • Kristallen den fina, tillsammans med Sofia Svensson i Badelunda kyrka.
 • Komposition och produktion

  Improvisation lever Rikard ständigt med, och somligt skrivs ner som kompositioner som framförs eller produceras. Rikard skrev och producerade musiken till dramat "Tvivlaren i Getsemane" som uppfördes i flera kyrkor och även sändes på TV. Rikard skrev en stor del av musiken till grupperna Fåraherden Music och Skönheten och oljudet där han var keyboardist. Som tonsättare är Rikard medlem i STIM.

  Hör ett exempel på musik Rikard komponerat och producerat på:

 • Film avsedd att locka medarbetare till ett IT-företag.
 • Kyrkomusik

  Rikard har tjänstgjort som kyrkomusiker vid ett antal bröllop, dop, begravningar, och mässor/gudstjänster genom åren, i olika församlingar i Västerås, Säter, Tibro, och Borlänge.

  Avgör själv!

  På förfrågan skickar vi gärna en ljudfil med diverse klipp som visar exempel från tidigare uppdrag och samarbeten.